Startsida

torsdag 24 augusti 2017

Vad är meningen med livet?
Dessa underbara bilder har jag lånat av min älsta dotters svärmor. De är så fantastiskt fina. Tror samtliga bilder är från Dalarna.
När jag skulle dra ner rullgardinen dök det upp i mitt huvud  - vad är meningen med livet igentligen? Mer än att fortplanta sig? Man lär sig en himla massa saker. Man blir älskad och hatad. Man köper saker både nyttiga och onyttiga. Många äter onyttigt och andra har inte mat för dagen. Vissa lever i lyx andra har inte ett korvöre. Vissa får sjukdomar som förstör hälsan - andra är inte rädd om sin kropp.
Många tar droger, dricker alkohol, röker tobaksprodukter - DET KAN VÄL ÄNDÅ INTE VARA MENINGEN MED LIVET?
Vi måste jobba mycket - eller måste är kanske inte rätt ord. Vi jobbar mycket för att kunna göra då mycket som möjligt med våra liv. Men hälsan tar stryk. Vilket är bäst att ha hälsan eller ett upplevelse fullt liv?
Ibland skulle jag vilja att mitt liv kunde ha gett mig varningsklockor som pinglat  för 10-20 år sedan - att livet kan vända över en natt och man vet inte när det händer. Dock händer det inte alla.
Det gäller att ta vara på livet. Se till att göra det.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie

2 kommentarer:

 1. Jag tänker också mycket på vad meningen med livet är!=)

  SvaraRadera
 2. Hallå och tack för Ditt besök hos mig! Ja, vad är meningen med livet...?! Hur som haver får vi ta hand om det på bästa sätt, försöka leva efter hur vi vill leva, inte efter hur andra vill att vi ska...! Ibland inträffar saker och man får sig en rejäl tankeställare... Livet "är" skört, och man får inte ta något för givet. Det har jag/vi också fått erfara.. Viktigt att stanna upp och inte bara rusa på, krama varandra och tala om hur mycket nära och kära betyder för oss! Lätt att glömma det... tyvärr!
  Önskar Dig en fin lördag med mycket sol & värme!
  Kram från Kate
  PS. Damen i röd badklänning har jag handlat privat i min lilla stad, Sala, men hon säjer gärna... Lite för tung att skicka per post kanske = dyrt!

  SvaraRadera