Startsida

fredag 25 december 2015

Jul jul strålande jul


Julafton är nu avklarad. En mycket mycket lugn dag. Mina föräldrar kom och vi åt traditionell 
julmat. Tittade på Kalle Anka, drack glögg och åt skink smörgås. Gubben visade film som var inspelat när barnen var små. Det uppskattades verkligen av mina föräldrar. Där kunde min far se sin mor 
samt andra släktingar - inte minst hans syster, som lever i dag också men som var mycket piggare på filmen än dagsläget. Barnen bakade lussebullar och året är 1989.
Jag kände en saknad igår. Dock inte av att få fira med mina underbara tjejer och deras familjer - 
utan allt annat som är så himla mysigt med julen. Pepparkakshus, sällskapsspel, tomtar som pyntar sitt hem, hem gjort godis, snö......alltså jag som älskar julen varför fixar jag inte allt detta? Måste bli bättre på att ta fram alla fina tomtar, baka pepparkakshus, göra julgodis och annat hem bakat. Jag tror att jag måste börja med en tradition i familjen. Vid första advent bakas det pepparkakor. Sedan skulle jag vilja att julafton firar mina barn precis som de vill men juldagen då ska det dukas upp långbord här hemma och gärna övernattning med mys frukost på annandagen, sällskapsspel på juldagen......alltså att kunna rå om de käraste jag har. Men tyvärr får inte alla plats att sova över och viljan kanske inte finns heller. Men att kunna fixa till friggeboden så en familj kan sova i den vore ju super.
Är så superglad för dessa underbara julkort. Älskar dem ❤️🎄🎅🏻🎁.
Satt klockan på ringning i morse på kl 06. Gick upp med supertrötta ögon efter en dålig natt sömn pga en snarkande karl. Blir så trött när snarkar....jag är super känslig mot sådant. Hör inte detta när han är nykter men när alkohol är intagen.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie1 kommentar:

  1. Ja,så mysigt ni hade det... Att titta på dessa filmer är mysigt!!=) Jag får kolla med dom med mina barn så dom får s hur vi hade det som små kottar. Jag vill också bli bättre på att ta fram julen bättre. Iaf baka mer julgodis,bröd,fika och ta fram tomtar och göra pepparkakshus... Kram

    SvaraRadera