Startsida

måndag 26 oktober 2015

Elände


Jag börjar att fundera på vad som händer i vår värld. Kanske vi måste tänka det tänk som jag försöker förmedla till man kära - Man dör en dag resten av dagarna lever man.
Nästan så att jag inte orkar läsa dagstidningar eller se nyheter längre bara en massa elände i vår värld. Det skrämmer mig att allt kryper närmare inpå oss. Det är inbrott, bränder, mord.......ja listan på elände kan bli lång. Tyvärr måste man ju hänga med lite grand för att hänga med - men jag blir väldigt illa berörd av alla tråkigheter som jag får höra på nyheter eller som jag läser. Trollhättan skolmorden, 36 åring död efter knivhuggen i bråk på fest i Morgongåva, ett brudpar från Nordirland var på bröllopsresa i Sydafrika 26 och 28 år gamla drunknade, 5 döda efter olycka på valsafari i Columbia......alltså varje dag bara tråkigheter.
Inbrottsvågen kryper nära. Vi själva har ju varit med om det - hm det var 20 år sedan men lik förbannat sitter det kvar i kroppen. Nu har mina svärföräldrar även fått inbrott och få leva med den känslan, uppleva allt jobb ett inbrott ger och hur man efter flera år upptäcker saker som man inte hittar inte finns kvar.
Nej snart gäller det att leva i sin egna bubbla, inte åka utomlands, stänga av TV och radio, inte använda sociala medior. Nej så vill jag inte ha det. Jag vill se mig om i världen, kunna gå ut fast det är mörkt och leva som om alla människor är snälla mot varandra. MEN tyvärr tror jag inte att det kommer att vara så himla enkelt i framtiden. Så ta till er detta - Man dör en dag resten lever man!
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie

1 kommentar:

  1. ja,usch så otäckt!! jag passerar morgongåva huset i stort sett varje dag om jag åker till heby... otäckt!!!

    SvaraRadera