Startsida

onsdag 5 augusti 2015

Humörsvängningar


Googlade lite på Wikipedia om just humörsvängningar. Så här stod det om det:
Humörsvängningar är ett psykiskt symtom som innebär att personen hastigt eller oförklarligt byter sinnesstämning, en sinnesstämning som ofta är oönskad, överdriven eller på annat sätt plågsam. En personlighet som präglas av humörsvängningar brukar kallas labil.
Humörsvängningar kan bero på stressdrogersömnproblem eller ha andra orsaker som hänger ihop med livssituationen, händelser eller vardagen. Det kan också bero på till exempel en hormonstörning eller en psykisk störning. I samband med graviditetförlossningmenstruationen eller klimakteriet kan en del kvinnor uppleva humörsvängningar. Humöret påverkas ofta av till exempelhyperparatyreos och giftstruma.
Om sinnestillståndet kastas mellan mani, som varar mellan någon vecka till någon månad, och depression, som ofta varar något längre, kan det vara ett tecken på bipolär sjukdom. Svåra stämningsförskjutningar kännetecknar också andra affektiva störningar och schizoaffektivt syndrom, generellt sett. Hastiga kast mellan sinnesstämningar kännetecknar borderlinehistrionisk personlighetsstörningintermittent explosivitetpersonlighetsförändringar, samt är ett tecken på att ett drogrus övergått i akut drogförgiftning.
Jag har haft problem med just humöret. Har haft det de senaste 3 veckorna. Känns jätte jobbigt eftersom jag inte vet vad det beror på. Tycker synd om mig själv och har lätt till att gråta. Hoppas på bättring annars får jag söka upp en läkare som skriver ut "lyckopiller".
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar