Startsida

lördag 8 februari 2014

Bananpannkaka

Med en klick keso och egen bärkompott blir bananpannkakorna extra goda!
Jättemånga pratar om bananpannkaka. Hittade receptet på Må bra sidan. Kolla in länken 
http://mabra.com/recept-pa-nyttig-bananpannkaka/

Bananpannkakor utan mjöl

Ingredienser (2 stycken pannkakor)
1 mogen banan
2 ekologiska ägg
3 matskedar keso
1 nypa salt
2 matskedar smör

Gör så här:
Mosa bananen med gaffel och vispa ihop med ägg, salt och en matsked smält smör. Stek i omgångar i plättlagg eller i stekpanna i resten av smöret. Pannkakorna blir ganska grova, önskar du en slätare konsistens på smeten kan du mixa allt med stavmixer innan stekningen.
Servera med en klick keso med bärkompott eller en näve färska bär!
Det går att göra på annat sätt också - bara att lära om sig till nyttigare intag.

Bananpannkakor med mandelmjöl & mandelmjölk

Ingredienser (2 portioner)
2 ekologiska ägg
1 mogen banan
1½ dl mandelmjölk
3-4 matskedar keso
½ dl mandelmjöl
1 msk smör

Gör så här:
Mixa ihop ägg, mandelmjölk, keso, banan och mandelmjöl till en slät smet. Låt svälla några min. Stek 4–6 pannkakor i smord lagg.
Servera gärna med vanilj- och kardemummakokta rabarber och en klick smaksatt kesella!

Bananpannkakor med havregryn

På Modette bloggar personliga tränaren Ida Warg – som gärna njuter av bananpannkakor. Här delar hon med sig av sitt absolut favoritrecept, publicerat på Idas tidigare blogg på chic.se:
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie

1 kommentar:

  1. Har hört om bananpankakor förut med... De kanske man ska testa någon gång! Krami

    SvaraRadera