Startsida

söndag 12 maj 2013

Energin känns som den kommer åter!


Nu är jag åter här igen. Känns som det var hur länge sedan som helst. Det händer saker och ting hela tiden. Det är väl i och för sig inte ovanligt. Men det känns som om luften hade gått ur mig för ett tag sedan. Sedan fick jag en bekräftelse och vad jag tror hjälp med att kunna komma på banan igen. Så nu känns det som energin kommer tillbaka och jag vet inte riktigt var den har varit om jag ska vara riktigt ärlig.
Renoveringen tar sin tid i huset. Men det känns som folk runt omkring oss är mera oroliga att det inte blir klart än vad vi själva är. Förresten så bryr jag mig inte ett dugg om vad folk tycker och tänker - mer än att hur orkar de lägga ner energi på allt? Det är frågan. För mig finns det andra saker att lägga energin på och det känns som allt energisug på negativ energi som finns i vårat hus, börjar att sugas ut. Jag har en sådan himla lust till att rensa ut och fixa om. Så denna vecka gäller att packa lådor till loppisen som är på lördag.
Jag får även ett flertal tankeställare när jag läser och följer olika människor på nätet i deras bloggar eller repotage. En del har checklistor över vikt och belöning, andra har träningsmål, vissa människor sätter riktiga tankeställare i skallen som tex Kalle Moraeus om sin vikt nedgång på 18 kg där han beskriver om hur stark vilja han har att må bra och vårda sin kropp. Han sa bla något som fastnade i huvudet "Jag fick begränsad livförsäkring". Det brände sig fast i mitt huvud. VARFÖR kan jag inte bara tänka på mig själv någon gång? Dags med det nu.
Saker och ting håller inte i evigheter. Livet är begränsat. Vänskap kan vara begränsad. Livsstilar kan vara begränsade. Men när jag pratar med min faster som har gått igenom ett rent helvete vad det gäller skador och sjukdomar. Så har hon en sådan himla livsgnista att varför ska man klaga på saker och ting - nej jag måste försöka att vara nöjd med livet som det är och se framemot alla nära och kära runt omkring mig. Saker är inte viktigt att äga.
Så nu har jag registrerat mig på biblioteket. Varför köpa en himla massa böcker som jag bara läser en gång och sedan fyller den bara sin funktion som dammhållare. Även fast pocket böcker inte är lika dyra som inbundna böcker så känns det väldigt dumt att köpa på sig en stor mängd.Jag har bestämt mig för att lägga pengarna på andra saker. Så min första bok är nu
beställd som jag vill låna och håller tummarna att den ska komma nästa gång med bokbussen.
Även saker och ting har en viss livslängd. Vår stationära data lämnade in för ett tag sedan. Tråkigt var det - men det fungerar ju även med att använda den bärbara. Troligen blir det ett inköp av en Ipad när skatteåterbäringen kommer.
Sedan gäller det trädgårdsdrömmarna. Ja jag tror att jag är nog ingen riktig trädgårdsälskare. Jo visst älskar jag min trädgård - men att fixa och dona med olika rabatter, blommor, trädgårdsrum osv - är inte min grej, bara att inse. Lagom är bäst.
Många krav finns ju också i mitt liv. Tex att för att kunna leva så himla smärtfritt , smidigt  och sunt liv - MÅSTE jag vårda min kropp. Var hos tandläkaren här för ett tag sedan. Inte roligt. Sprickor i tänderna.....inte konstigt efter alla lagningar som jag har gjort.  Behöver även se över vissa saker som motionen och kosten tex. Måste lära mig att ta vara på stunderna med mina nära och kära - för i morgon kan det se annorlunda ut. VARFÖR tar jag allt för givet? Det är som tur var inte bara jag som gör det. VÅRDA LIVET. Njut av det som jag får energi av det andra kan jag bara lägga i en låda uppe på vinden.
Så från och med nu blir det inte så mycket av trädgård i denna blogg - men hoppas att ett och annat som fastnar i mina tanker. Nej mera om hur jag mår och vad livet ger mig.
Måste bara säga att jag älskar så väldigt många i mitt liv och vill inte mista någon. Så vårda familj, vänner och jobbarkompisar.
Ta vara på livet och lev NU.
Kram Marie

1 kommentar:

  1. ja jag ska prata med tobbe angående midsommaren! vore ju trevligt :) skönt du har fått lite energi igen. var trevligt igår. kramar

    SvaraRadera