Startsida

söndag 12 juni 2011

Varför mår du så dåligt när du har det så bra?


12 juni 2011 dagens namnsdag är Eskil - Pingstdagen.

Rubriken på detta inlägg är titeln på en bok som jag så gärna skulle vilja läsa. Men jag kan ju inte köpa pocketbok, på pocketbok, på pocketbok, på pocketbok hela tiden när hela bokhyllan är full med böcker. Jag ska försöka att hålla mig. Annar finns det ju bibliotek - kanske ska utnyttja det mera. Tipset om denna bok fick jag av "Sommarpratarna" på TV. Författaren Nils Samulsson var där och han hade så bra förklaringar på så många saker. Så den vill jag i alla fall läsa.

I går var vi på släktträff i Berthåga hos min faster och farbror. Det är alltid lika trevligt där. När jag var liten ville jag ha precis som min faster. De har otroligt hemtrevligt och maten de bjuder på är alltid så himla god. När mina kusiner Camilla och Cecilia var små känns det som de gjorde så mycket roligt med sina föräldar. Säkert är det inte bara guld och gröna skogar där heller - men det framhålls att det är kanon. När de var små bodde de utomlands i omgångar bla Vietnamn och Bagladesh. De har rest otroligt mycket runt om i världen. Det har nog gjort dem så sammansvettsade som det bara går. Jag är nog lite avis på dem. Sedan blir jag även avis på kusin Cecilia - hon har gått ner 10 kg. Hon har gått en "grisrunda" som tog en timme om dagen i ett halvår, tänkt på vad hon har stoppat i sin mun samt begränsat sina intag av godsaker. Starkt gjort. Träffade även mina andra kusiner Ingela och Håkan. Det blir inte ofta som vi träffas - alltid lika roligt att språka vid. Håkan måste ha det jätte tufft som har sina barn på andra sidan jorden i Brasilien. Fy tusan skulle inte vilja byta med honom.

Vid frukosten idag satt gubben och jag ute på altan och njöt. Då slog det mig att allt vi vill göra, spelar ingen roll vad det är skjuter vi bara upp tills vi ska bli lediga. Jamen va tusan inte hinner vi med allt då. Detta är en stressfaktor i min kropp. Så vi bestämde att bädda rent sängen och damma sovrummet, klippa gräset, tvätta lite i dag även fast vi helst ville bara vara. Bra att ta tag i saker.
Sedan vill jag bara visa vad vi har utanför trappan - smultronplantor i massor - SOMMAR SOMMAR, änltligen är du här. Jag älskar bara allt som har med sommar att göra -NEJ nu ljuger jag allt. Inte tusan gillar jag åskväder, ormar, mygg, ogräs och knott. Men OK jag gillar mycket av denna sköna tid.
Ta vara på livet och varandra
Kram Marie

1 kommentar:

  1. va synd att student och släkträffen krocka.hade gärna vart där också. :) men hoppas man ser och träffar dem snart puss

    SvaraRadera