Startsida

onsdag 27 oktober 2010

En spark i baken


27 oktober 2010 dagens namnsdag är Sabina.
Vill bara visa ett fint foto från Österbybruk blir rosa. De hade en stor dag den 23 oktober med olika aktiviteter - tyvärr fanns inte tiden för oss att vara där. Men det känns som jag har dragit mitt strå till stacken i alla fall. Jag har ju skänkt lite betonghjärtan och sedan har jag hjälpt dem med att sälja rosa band. Lena blev i alla fall glad.
Men jag tror att jag skulle behöva ha en spark i baken. Som vanligt har jag miljoner projekt som jag skulle vilja göra och det kanske blir typ ett fåtal som blir gjorda.
Undrar om jag skulle lista upp alla projekt på ett A4 papper och bocka av när det är klart - kanske det skulle hjälpa. Nej jag tror nog att A4 pappret skulle hinna bli urblekt och gult. Så det känns inte som en bra idé. Men troligen kommer i alla fall några projekt att bli gjorda. Det är mitt jobb som drar ur mig all kraft tror jag. Men jobba bör jag ju göra - så det är väl bara att gilla läget. Jag vill ju så mycket träffa vänner, umgås med barnen, fixa hemma, vara på loppis, göra alla handarbeten som ligger, städa ur alla förråd......tok vad tiden springer i väg. Undrar om det underlättar med att öronmärka vissa dagar i vecka till att ha projekt jobb då. Vad tror Ni? Kom gärna med tips. Det stora projektet jag har haft våren/sommaren var ju att samla in pengar till våran fadderfamilj. Detta har vi lyckats med i alla fall. Så nu ska jag lämna över den summan till fadderorganisationen för att de ska kunna utföra saker till våran familj. Först och främst ska de få mamman till en ögonspecialist för att kunna lyckas få henne till ett bra seende. Sedan hoppas jag att de ska få tag på ett bättre boende till dem. Jag har bett dem att kunna dokumentera lite till mig så att jag kan få se vad de gör för våran familj. Organisationen åker ju till Sri Lanka i början på december. Så jag får nog vänta till början på nästa år innan det kommer några bilder till mig.
Sedan måste jag jobba med ett nytt tänkande vad det gäller mig som person. Det är nog den svåraste biten i mitt projekt. Hur ska en kvinna som jag kunna tänka på annat nyttiga maträtter när jag älskar allt gott? HJÄLP - finns det någon hjälp till mig. Ta bara när vi var på kurs här förra veckan. Då var det pause och de bjöd på fika. Stora fina kanelbullar. En i var så att det räcker till alla. Jag som älskar kanelbullar tog naturligtvis en bulle till fikat - men när vi skulle in i föreläsningssalen så fanns det ju hur många bullar kvar som helst. Då tog jag en till - VARFÖR gör jag sådana saker? Ett nytt mattänkande skulle inte sitta fel. Måste nog tänka på alla kilon som jag bär runt på varje dag. Det är inte bra för mig - men det värsta är nog att jag inte inser det själv. Jag skulle behöva gå ner minst 25 kg. Men hur gör jag? Kanske det är läge att prova på LCHF dieten. Många människor lyckas ju med den - men jag tror att det gäller först och främst att jag måste få in i min hjärna att detta gäller mitt liv. Tänk vad enkelt det skulle vara om en läkare sa det till. " Du Marie, du kommer inte att leva så länge till pga din övervikt" Då skulle jag bli skraj och visst vill jag leva ett bra tag till. Men att klara detta själv - tveksamt när jag inte har någon självdisiplin. Lite råd och hjälp tas tacksamt emot.
Jaha ja då har jag i alla fall visat ett livstecken på min blogg och hoppas att Ni alla har det bra där ute.
Själv har jag fullt upp med mig själv och datan har blivit lite sidosatt på sistonne. Kanske det är bra. Facebook och blogg samt annat data finns ju kvar. Precis som alla mina projekt. Så från och med nu gäller det att prioritera.
Ta vara på livet och varandra och lev NU.
Kram Marie

2 kommentarer:

 1. jag jobbade då så jag hann inte heller vara med då :( tråkigt för jag hade velat vart där.. pusss

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen mig. Har oxå en massa projekt som jag vill hinna med men bara det allra nödvändigast blir gjort. Har tyvärr inga tips på hur man kan göra. Jobba mindre skulle jag vilja göra men det har man ju inte råd med.
  Det där med maten känner jag oxå igen. Hade oxå tagit den där "extra" bullen. Tänk att det ska vara så svårt att bara äta nyttigt!!
  Men mitt råd är: Pröva inte några dieter!!! Håller möjligen bara för ett kort tag. Det jag tror på är att motionera och äta vettigt och allsidigt. Kanske prata med en kostrådgivare så att man får hjälp i början.
  Kram Sussie

  SvaraRadera