Startsida

tisdag 3 augusti 2010

Händelserika dagar

3 augusti 2010 dagens namnsdag är Tage - Grattis min ängelmorfar.
Grattis även gubben och Hillevi min jobbarkompis på denna dag som är Era födelsedagar.
Otroligt vilka händelserika dagar det har varit sedan i fredags. Både fredagen och lördagen tillbringade jag på loppisen - som är jätteroligt att vara på. Mycket folk och det blir många luckor på borden och en redig slant i kassan. Precis som det ska vara. Jag är jättenöjd med loppisen ska Ni veta. Nu håller jag tummarna för att vi kan få hyra lokalen även september månad. Annars är det sista augusti som gäller.
Lördagkvällen umgicks vi med ett par grannar som bor i backen Cecilia & Jocke samt våra vänner Anette & Niclas. Vi var hemma hos Anettes föräldar i Knutby och fikade samt drack vin med snacks dip. Sedan tog vi oss till Knutbyparken. Det var ju Knutbydagen och då måste vi ju vara på plats så är det ju. Ingen dans men lite trevliga människor träffade vi allt. Roligt var det för vi kom hem kl 02.30. Innan vi tog oss till Knutby "city" kom en gammal skolkamrat som jag inte har träffat på minst 20 år hem till oss. Hon har ju hittat en ny kärlek här i trakterna och ville bara säga hej. Mycket trevligt. Hon bor annars i Örebrotrakten.
Söndagen var en riktigt mysig dag. Då kom alla barn med respektive, barnbarn, mina föräldar och svärmor med gubbe på fika. Så härligt att ha alla här. Gudomligt roligt med barnbarns killarna de är ju för goa. Fika och mat sedan blev vi själv - det är intensivt när det pågår. Men jag är så glad att alla finns och att alla kom samtidigt. Gubben blev väldigt uppvaktad för att "fylla kortlek". Han blev KANONNÖJD med allt. Tack till alla!
Måndag bar vi i väg till Rättvik och Edselklubbens träff. Sol hela dagen och kanon trevligt. Lite tråkigt var det när gubben skulle börja snacka med en kille på klubben. Han viskade fram att han inte kunde prata. Han hade fått lungcanser och det låg och tryckte på stämbandet. Men han var med och hade ett "brinnande" intresse för bilarna. Samt att jag blev nog kär i hans Edsel 59 - vilken bil och vilken härlig grön färg. Få se om den har fastnat på kort så kommer det säkert någon dag här framöver. Vi hann med att åka runt lite, gå på Lars Garage och jag mitt drömställe Furutorpet där jag spenderade ca 1600kr. Så jag blev nöjd och gubben kände sig också nöjd. Vi åkte småvägar både dit och hem. När vi kom till Österbytrakten på hemvägen i en korsning fanns det både civilbilar och vanliga polisbilar samt en stor avspärrning. Så vi sa till varandra att här måste det ha hänt något stort. Mord eller liknande. Vi hann inte ut på väg 288 innan vi blev stoppade i en polisspärr. Mycket trevliga poliser. Jahaja...sa han och Ni har varit ute och crusat frågade han. Ja svarade gubben - ja då är det bara attt fortsätta sa han. Men han lyste ju runt med lampa och så. Läste sedan på unt.se när vi kom hem att det hade varit skottlossning. En 54 årig man och hans 24 åriga som hade blivit beskjutna samt en hund. Dock inte allvarligt men 4 maskerade män hade stormat deras hem. Så läste jag detta i dagens unt.se : Fadern är företagare och figurerade förra sommaren i en härva där Stefan " Steffe" Eriksson blev dömd för 18 månader fängelse med olaga hot och utpressning. Det känns kanske bra att det ligger något bakom det hela - så att maskerade män inte bara tränger sig på hos okända folk. Men visst är det läskigt med skottlossning.
Sedan måste jag nog lära mig en massa knep från min mamma tror jag. Hon brukar ju spela på trav. Denna vår/sommar har hon kammat hem vinster på 12000, 13000 och senast här 17000. Hon brukar tippa för en 100 lapp. Där finns det saker att lära sig tror jag.
Nu blir det födelsedagsfrukost med gubben
Ta vara på livet och varandra.
Kram Marie

2 kommentarer:

  1. Oj va roligt!!! Alltid kul att vinna pengar.. ja hur gör hon.. skulle också vilja vinna pengar :D hihi.. va mycket roligt ni gjort :) men tråkigt med skottlossningen, de är ju så hemskt.

    pusss

    SvaraRadera
  2. kul med knutby dagen=) hoppas ni har haft de kul!!!

    SvaraRadera