Startsida

måndag 12 juli 2010

Har några funderingar

12 juli 2010 - sitter ute på altan och har ingen almenacka så därför blir det ingen namnsdag.
Varför har människor så svårt att vara rädda om människor i trafiken. Då tänker jag närmast på detta med att få en mötande bil som ska köra om en cykelist. Förr när jag var liten så bromsade man alltid in och väntade på att mötande trafik hade kört. MEN i dag så kör man om fast man möter en bil. Det går ju bra ändå - jag får ju plats. Jo, visst är vägarna kanske bredare i dag. Men en princip tycker jag - varför ska man utsätta sig för en sådan stor fara både för mötande trafik, cykelisten och sig själv. En annan sak som kanske inte många vet eller tänker på i trafiken är vi med veteranbilar som kör på vägarna utan att behöva ha säkerhetsbälten på oss. För det finns ju inte i alla bilar. Då man åker i gammelbilen så kan man möta folk som gör tokiga omkörningar. Tänker ofta på detta i trafiken. Kanske för att jag har varit med om en krock för länge sedan - som tack och lov gick väldigt bra.
Markiser, solsken, solglasögon, slappa, semester, glass, kylda drycker på altan, bara vara, getinsurr, sovmorgon......ljuvliga ledighet.
I går söndag åkte vi till Ockelbo på veteranmarknad. Så då fick Edseln luftas lite - mycket trevlig tripp. På vägen hem gjorde vi ett stopp i Gysinge. Där fick vi åka häst med vagn runt bruket och vi gjorde även ett par stopp på loppisar - I love it. Köpte en barnpall till badrummet till små prinsarna för en 20:a.
I dag måndag har vi åkte en vända till Eckerö med gubbens jobbbarkompisar. Mycket trevligt. Åt smörgåsbordet och köpte hem lite gott.
Ta vara på livet och lev det nu.
Kram Marie

2 kommentarer:

  1. människor kör som idiotet ibland. jävkligt ofta!! de är synd att dom inte kan något vett.. härligt med ledighet!=)

    SvaraRadera
  2. visa ska inte ha körkort.. man kan bli tokiga på visa i trafiken som bara tror att de dem själva på vägen..

    skönt med ledighet, jag har bara 3 jobbar dagar kvar :) skönt. puss

    SvaraRadera