Startsida

söndag 6 juni 2010

Stora kalas i denna månad.

6 juni 2010 dagens namnsdag är Gustav,Gösta - Nationaldagen samt Jeanettes födelsedag.
Vilken kanon vecka det har varit. Solen har varit framme många dagar och värmen börjar att komma till oss. Veckan har varit fullspäckad som vanligt. Jag längtar riktigt till semestern när vi bara kan ta dagen som den kommer. Jag har bakat och donat till Jeanettes kalas. Som vi tillbringade i trädgården hemma hos henne i Fålhagen. Vi satt i syrenbersån och åt smörgåstårta och fikade med marängtårta som är Jeanettes favorit. Solen var med oss och värmen. Vi som var där var både vänner och släkt till Jeanette. Hundar och småbarn. Gamlingar och ungdomar - allt var så himla trevligt. Det var ett mycket lyckat kalas.
Lördagen tillbringade jag med Jeanette på Fäboden för att kunna köpa hennes present. Hon vill så gärna ha underlater. Vi bokade en som var nykläckt samt reserverade en bur. Så nu är det bara att hålla tummarna att den växer till sig. Så den kan flytta till Fålhagen. Vi hann även gå ett varv på Vaksala torg. Roligt att se vad som fanns. Jag köpte en Brio Clown i trä. En fin prydnad som även har en funktion när barnbarnen kommer hem. På kvällen gick vi till Vaksalagatan till ett ställe som heter Höganäs Brasseri. Hel mysigt ställe och mycket god mat & dryck. Jag tror att Jeanette är nöjd med sina dagar två.
Tisdagskvällen tillbringade jag med jobbarkompisar och gick 5 km i Blodomloppet. Riktigt härligt var det. Men jag kan säga att det var lite jobbigt att jobba sedan. Men allt går - så är det bara.
Premiär har det även varit för både Ulva kvarn i tisdags och Gottröra i torsdags för gubben med sin ögonsten Ford Edseln. Riktigt mycket folk på båda ställena och t.o.m så att kompisarna Dennis & Monica var tvugna att åka till Gottröra för att få träffa oss - men nog tror jag att de gillade säkerligen även alla fina bilar som fanns där.
Min pappa fyller 75 år den 15 juni och då är det dags igen för smörgåstårtstillverkning. Men det går säkert bra även fast jag jobbar och tycker att all min tid bara går upp i rök. Planering är ordet för att klara det hela.
Sedan väntar jag med spänning på en barndomskompis som troligen kommer att flytta närmare mig. Jag riktigt längtar - det var länge sedan vi träffades. Närmare 25 år tror jag visst. Allt ska bli så himla kul. Men allt är lite hemligt än. Så jag berättar mera sedan.
Ta vara på livet och lev NU. I morgon kan det vara för sent. Var rädd om varandra.
Kram Marie

2 kommentarer:

  1. ja va ju kanon fin helg vi hade de :) mycket gott fika, mat och trevliga människor :D söt bild på snutten ponken alex :) puss

    SvaraRadera