Startsida

måndag 4 maj 2009

Måndag med lite regn och en utmaning.

4 maj 2009 dagens namnsdag är Monika, Mona - Grattis Monica Cedervall och Monica på jobbet.

Då var det måndag igen och i dag är det ingen sol. Men vad tusan bra med lite regn. Om inte annat så tycker säkert bönderna det som har börjat med sådden.
Själv har jag inte fått på mig mina kläder än och klockan är runt 10. Men vad tusan gör det. För jag kan ju garantera att jag inte åker med pyjamasen till jobbet i kväll. Ibland behöver jag nog ha sådana här frivilliga pyjamas dagar. Då kan jag strosa om kring och bara göra det som känns bäst för stunden. Så i dag blev det frukost vid datan och kolla runt på olika sidor. Sedan har jag även bläddrat i gamla tidningar som ska till återvinningscentralen.
I en av tidningarna läste jag om källsortering. Jag tycker att vi är bra på att källsortera MEN tydligen kan vi bli bättre. Gubben och jag kastar ju glas, tidningar och metallföremål på återvinningscentralen. Men denna artikel jag läste om i tidningen handlade mycket om just metallförpackningar och plastförpackningar. Vad det gäller plast så kan jag ju säga på en gång att vi är dåliga på just detta. Denna tidning hade några år på nacken, den var från 2005. Där stod det att det gick åt 150 000 TON plastförpackningar varje år. Jamen vad tusan plast väger ju inte så himla mycket. Tänk Er 150 000 TON! Så det nya för gubben och mig kommer säkerligen bli att sortera även hårdaplastförpackningar, typ ketchupflaskor, schampo & balsamflaskor, mm. Hårda plastförpackningar kunde återvinnas till exempel trevliga trädgårdskrukor. Energiinnehållet i 1 kilo plastförpackningar är lika stort som i 1 kilo olja. De plastförpackningar som återvanns 2004 motsvarade årsförbrukningen av eldningsolja för ca 35 000 villor. Jamen vad tusan håller vi på med. Nu är det dags att sortera sopporna ordentligt. Det är tur att man har utrymme för sortering. Som sagt vårat nästa mål är hårdplast. Då känner vi oss jätteduktiga. Då kommer vi att sortera tidningar, glas, metall och hårdplast. Så nu utmanar jag alla andra att fixa detta också.
Kanske det är dags nu för lite kläder.
Vi hörs snart igen.
Kram Marie

4 kommentarer:

 1. haha de brukar vara du som klagar på oss om stavningen, men vad är sortera sopporna för nått?? haha.. du är bra söt mamma..

  Vi är jätte dåliga på sortera, men vi borde bli bättre på de vi med.. puss

  SvaraRadera
 2. NI är duktiga med all sortering, vi är inge bra på det./stefan

  SvaraRadera
 3. hihi,minns när vi aldrig fick käka vid datorn.men de kanske var pappa som mest sa de föresten! skönt med pyjamasdag! oj,så många ton de var. shiiit,man får en tankeställare nu! vi sorterar men inte allt =/

  SvaraRadera
 4. Här har du en till sida att följa om Ella och hennes träning till att bli en duktig flicka och hennes hundliv :)

  SvaraRadera