Startsida

söndag 10 maj 2009

Det blir inte alltid som jag har tänkt mig.

10 maj 2009 dagens namnsdag är Esbjörn, Styrbjörn.

Jaha ja...jag hade tänkt mig att jag skulle blogga mera än en gång i veckan. Men det blir inte alltid som jag har tänkt mig. Men en gång i veckan är bättre än ingenting.

Som vanligt går veckan i rasande fart. Gör den det för Er också? Jag hoppas att den gör det så att det inte bara är för mig som den springer fort. Vad har jag gjort i veckan då? Jag har ju jobbat alla dagar som jag skulle. Då hinner man inte med så himla mycket mera än att bara ta vara på sig och gubben. Eller rättare sagt det är så himla skönt att slippa flacka och fara i veckan. Mysa med gubben gillar jag skarpt.
Men i fredags sov jag en liten stund hos mor & far i Uppsala. Det kändes skönt att kunna vara där en stund och umgås. Sedan tog jag en promenad till jobbet för att samåka med Anne hem till henne. Där fick jag mitt hår klippt och sedan kom även gubben dit efter jobbet. Även han fick sig en omgång med saxen.
Lördagen blev det melodikryssfrukost hos oss. Det är riktigt mysigt med dessa frukostar. Jag rekomenderar flera att ta till detta sätt att umgås på. Men det borde bara vara på vinterhalvåret. För så här i vårtider är det så mycket som man vill göra. Men det kanske går någon gång ibland. Efter frukosten åkte vi och hämtade Jannice & Wille för att åka vidare till Enköping till Kalle, gubbens pappa. Det är alltid lika roligt att träffa honom. Han är en otroligt snäll farbror och han är kanonduktig på att laga mat. Han bjöd oss på hans goda pannbiffar och efter det blev det lite fika. Synd bara att vi inte träffar honom oftare. Men vi fick i alla fall lite uppgifter om hans far och mor. Dessa uppgifter kan vi kanske ha nytta av när vi ska släktforska. Men detta blir nog inte nu utan till hösten. Vi skjutsade tillbaka Jannice & Wille. Han har ju fått ett nytt smeknamn, duracellmannen. Det är fullfart hela tiden och han sov ingen middag på lördagen heller. Men han var inte grinig eller snällig. Otroligt vilken bus unge.
På kvällen blev det lite TV tittande och mys i soffan.
I dag har vi gjort en hel del tycker jag. Tvättat två tvättmaskiner, kört virusprogram på datorn, planterat lite ute, gjutit lite i betong (hoppas att det blir fint, gillar detta att lägga ute i trädgården), rensat lite i trädgården, fixat lite med blomkrukor, fixat lite med växthuset. Ja jag har även hunnit med att sitta i våran gunga under äppelträdet och läst min bok. Jag är nöjd med dagen.
Har även kollat in lite sommarboende i Dalarna. På nätet så klart. Tänk vad fint det är där.
Det är roligt också när mina barn hittar stavfel i bloggen. Jag hade skrivit " sortera sopporna istället för sortera soporna" Tänk vad en bokstav kan ställa till med.Det brukar alltid vara jag som hittar stavfel i deras bloggar. MEN jag kan säga att de har blivit bättre på stavningen nu tycker jag. Sedan hälsar jag Ella Bella välkommen till bloggvärlden.
Jag önskar jag vore bättre på att knäppa kort - men vad tusan ska jag knäppa på?
Ha de´
Marie

2 kommentarer:

 1. Man kan ju knäppa på vad som helst ju :) de är ju bara kika in i dina döttrars bloggar :D haha

  Jaa farfar kalle är såå snäll och kan lag mat :) mums..
  synd att jag inte visste att ni skulle klippa er hos anne, behövde de jag med.. är så dyrt och klippa mig där jag klipper mig.. men jag får vänta på nästa tur istälelt :)

  Puss på er och hälsa pappsen :)

  SvaraRadera
 2. Hejsan
  Det var ett tag sedan jag kollade in grannfruns blogg. Måste uppdatera sig på landsbyggden över, vad som händer och sker med byggden. PS en hemlis! Jag och ungarna ska överraska Anders på hans födelsedag den 5/6 och kidnappa stackaren, åka utomlands. Ungarna har lovat o vara tysta, och dom är verkligen det...blir nämligen ingen semester ihop för oss// Klemmar fra mig.

  SvaraRadera