Startsida

söndag 19 april 2009

Blåsippor ute i backarna står

19 april 2009 dagens namnsdag är Olaus, Ola.

Hög tid att sjunga denna fina visa om "blåsipporna ute i backarna står niger och säger att nu är det vår". Jag har ett minne till just denna sång. När jag gick på lekskolan så hade vi någon slags uppvisning för föräldrarna. Om det var mitt i terminen eller till avslutningen kan jag inte minnas. Men ett starkt minne är att jag var i alla fall utklädd till blåsippa och skulle sjunga denna visa. Jag minns inte heller om jag lyckades men minns så stark att detta skulle genomföras. Om det var posetivt eller negativt det vet jag inte heller. Men om det är vår eller inte det "vete katten". I går snöade det dock bara lite ytligt och inget som syntes på marken men dock i luften. Sedan var det runt - 7 grader i natt. Så mina blommor ute på trappan fick tillbringa natten inne.

I dag åkte gubben, jag och Jessica & Alexander till Vansjö. På vägen dit såg vi vid OKQ8 macken vid den nya rondellen vid 282:an och nya E4:an en så himla rolig uppmaning. Där man kan läsa hur mycket bensinen kostar stod det " Älska din bil!" Det klart man gör så länge den rullar. Men roligt inlägg.
När vi väl var hemma hos familjen i Vansjö så hjälpte jag till med att deklarera och vi åt varmkorv till lunch. Gubben hjälpte till att få på barnsadeln på dotterns cykel. Så nu kan du ta en liten sväng om en fin dag.
Måste bara säga att det var så himla mysigt att se de två gossarna när de upptäckte varandra. William är ju så himla mjuk och go. Han både pussar och kramade Alexander. Hoppas att de kommer att vara så gulliga med varandra hela tiden.
Men det är samma känsla varje gång som man åker hem eller lämnar dessa två små varelser. Jag vill vara hos dem igen. Hela tiden. Gulligt! Man vill inte lämna dem liksom. Tänk om man skulle kunna ha råd att slippa jobba och bara kunna vara med dem hela uppväxten. Drömma kan man ju i alla fall.
När vi ändå var i gång med deklarationen stannade vi till i Almunge och hjälpte till att deklarera där med. Det känns bra. Nu är det bara Jana och våra egna kvar. Ska ta en titt på det i veckan tror jag.
I går lyckades jag med att göra det som har legat på mig en längre tid. Rättare sagt 1 månad såg jag visst på kvittot. Nu har jag gjort det!!! Fållat upp gubbens 4 par jeans. Han blev glad att det äntligen har hänt. Men allt berodde på att han var i garaget hela dagen. Annars vet i tusan. Jag är nämligen så att jag vill gärna vara med honom när vi är lediga.

Jag har haft vissa tankar på att göra en dagbok istället för att blogga. Eller kanske både ock. Kanske barnen tycker att det är roligt att läsa denna dagbok när man är i jorden inte vet jag. Men självklart vill de väl även läsa om saker och ting som händer nu. Jag får mycket tankar i huvudet.

Jag var även in på www.birka.se och fick då se att denna underbara kryssning Visby fanns i år med. Vi åkte ju den förra året vid midsommar. Då gick rutten Visby - Tallin. Men i år går rutten Visby -Riga. Men i år har vi så himla mycket inplanerat, så det får vänta. Men vem vet till nästa år kanske. Det är den mest otroligt skönaste kryssning jag har gjort.
Då var helgen slut - för vissa själv har jag en halv dag kvar.
Kram Marie

3 kommentarer:

 1. Mycket mysig dag vi haft det mammsen :) aå himla kul att se dem två kramas :) Dem var ju för söta. Hihi..

  Tack för hjälpen med deklartionen.De var ju inte så svårt som jag trodde de skulle vara men de kan ju också vara skönt att någon kollar en :) Så inget blir fel.

  Puss och hälsa pappsen..

  SvaraRadera
 2. Tack för deklarationen!=) De var snällt! Hälsa pappa att de var snällt att fixa cykelsadel med. :) Ja jagj funderar också på en dagbok som jag skriver hemma ist lr nått.. men även ha bloggen kvar.. de är liksom lite som att man lever in i bilder o text när man läser.. kul att läsa..

  SvaraRadera
 3. Ja du det är verkligen svårt att komma på vad man önskar sig. Men kanske presentkort på alina system, presentkort på kläder som jack and jones eller dressman. ja det är svårt att komma på. vi ses och hörs.

  dem två Kusinerna är verkligen söta. man blir glad av alla bilderna på dem. Fick se bilder på dem som jessica hade fotat. dem är så söta
  /stefan

  SvaraRadera