Startsida

måndag 29 december 2008

Plocka i ordning


29 december 2009 dagens namnsdag är Natalia, Natalie.
Jaha vad ska man hitta på idag tänkte jag i morse. Eftersom vi inte har plockat undan allt från våran flytt. Så blev det lite rota i kartonger.FÖRSTÅR inte varför man inte tar tag i sker och ting på en gång. Både gubben och jag har inte det rätta go´et för det. Vi vill helst bara vara vi två. Men det fungerar ju inte så.
Men sagt och gjort jag har i allafall plockat ur våran stora resväska och två medelstora kartonger med dukar. Ja men va f.. ska man ha alla dukar till. Det är ju dukar som jag inte skulle vilja lägga fram. Men in med dem i linneskåpet. Undrar bara hur länge de kommer att ligga där.
Men jag hittade ju något roligt också. Jag hittade klänningar som min farmor har sytt. Jag var nog bara runt 1½ år när dessa användes. Jätteroligt att ha kvar. Väldigt fina var dem. Hon har även sytt en liten päls till mig. Min farmor var ju sömmerska och kunde sy utan att ha något bra mönster -för allt hade hon i huvudet. Helt fantastiskt måste jag säga. Hon sydde ju mycket till mina tjejer när de var små också.
Sedan har jag en fundering i dessa tider. Hur många av Er använder värmeljus? Jag förstod väl det att nästan alla använder dessa ljus. Kom då på att vi bränner säkerligen runt 10 st/dygn. Det jag ville komma framtill i dessa miljötider var hur kastar Ni dem då? Kanske som vi i vanliga brännbara soporna. Varför jag frågar är för att vi såg programmet landet runt den 8 december då det handlade just om värmeljus. Vi svenskar använder 400 miljoner värmeljus varje år. Inte dåligt vill jag säga. Men om alla skulle återvinna dessa aluminiumformar som ljuset har skulle de kunna spara 95 % av matrialet till att tillverka nya. Vilket skulle motsvara uppvärmingen av 8500 st normalstora villor. INTE DÅLIGT. Så efter vi hade kollat in detta program så började vi att återvinna dessa aluminiumformar. Ett bra sätt att dra sitt strå till stacken. Man återvinner ju glas, tidningar och mycket annat så en sak till går säkerligen bra. Så mottag nu denna utmaning!
Jag kan ju även tala om att 3 st utav våra 5 st chokladaskar har gått åt. Men vad tusan ska folk ge bort massa choklad för. Säkerligen för att de tycker som vi att det är väldigt gott. Men det är väl det dåliga samvetet som kommer smygande när man vet hur mycket man har stoppat in i munnen.Men jag kan ju säga att jag hade blivit minst lika glad eller gladare om jag hade fått ett paket värmeljus, servetter eller något annat praktiskt som man kan använda länge. Men även jag köper dessa "nödklappar". Nog om detta nu.
Måste även tala om att det var hel mysigt att träffa "pratjuntetjejerna". Hoppas att det blir flera gånger och att vi även kanske kan träffas lite mera regelbundet.
Ha nu en bra dag så hörs vi snart igen. För det här var ju roligt, att blogga.
Kram Marie

5 kommentarer:

 1. Jaaa det är lite som jag här hemma, man har för mkt av allt och använder heller inte de..
  Sååå va ska man med allt till egentligen?? Vi är för dåliga på att slänga..

  Hoppas ni mår bra.. hälsa till pappa..

  Puss jessica &Alexander

  SvaraRadera
 2. Hej X grannen. Saknar dig här på Storfamnsvägen! vad kul att få följa med dig till kotteskogen och läsa vad som händer och sker. Jag vill önska dig och din familj Gott Nytt År med mycket styrka och glädje i ditt liv. Saknar våra fika stunder med urladdningar om folk o fä. Många krama från X-grannen Lill

  SvaraRadera
 3. hej!

  det blir alldelese för mkt godis under julen :)
  Så är det.. Men det är gott!!!
  Det är bara jul en gång om året, så lite kan man ju plocka i sig.. Fast jag borde trappa ner med mitt egna godisberoende.. så mkt godis som jag äter.. Men jag har blivit duktig!! Det blir inte lika mkt godis som förr..

  SvaraRadera
 4. Hallå!! så söta klänningar ju.. Jag ska också försöka sortera sopor. De är jag bra på.. Men inte att åka med dfe till sopstation tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Hej kära du. Som den vän av ordning jag är så sorterar jag självklart värmeljushållarna och lägger de i metallåtervinningen sedan några år tillbaka. Det är en av fördelarna med att bo i lägenhet, ett stort, fint soprum ingår i hyran. Kram A

  SvaraRadera